vrijdag 22 juli 2011

Verwaaid in Dieppe

Dieppe is een mooi vissersplaatsje aan de Normandische kust en we hebben er ruimschoots kennis van kunnen nemen. Vanwege de harde ZW wind kunnen we niet verder en liggen we er vijf dagen in de haven.
De regen komt hier niet allen verticaal, maar ook horizontaal aanzoeven door de harde wind. We lezen veel (we zijn aan ons zoveelste boek bezig op onze onvolprezen e-readers), maken tegen beter weten in een wandeling en komend druipend terug. 's Nachts liggen we aan de touwen te rukken en tegen de steiger te bonken vanwege de opkomende springvloed. Verder vermaken we ons met het babbelen op de steiger tussen de buien door, met het redden van een te water geraakt steigergenoot (lette even niet op, terwijl hij al pratend en omkijkend wegliep en raakte pardoes te water), met het zoeken (en vinden) van gratis internet en het afstruinen van de restaurantjes aan de kade en het voor de zoveelste keer bekijken van de weerkaartjes die elke dag hetzelfde zijn.
Na 5 dagen neemt de wind wat af en varen we op woensdag naar Fécamp. Daar lopen we via de route des Matelots naar de kapel van St. Marie de Salut waar we een kaarsje opsteken voor “bon Vent en bonne Mer”. Donderdag varen we in 13 uur naar Cherbourg. Soms net genoeg wind uit het noorden en eerst motregen. In de buurt van Cherbourg breekt de zon door. De komende dagen ziet het weer er goed uit. Dankzij het kaarsje?
We vertrekken vandaag naar Aberw’rach, aan de westelijke noordkust van Bretagne, een tocht van 24 uur, en varen dan zondag met de goeie stroom langs het uiterste puntje van Bretagne door naar Camaret.
De volgende week lijkt de wind gunstig om de oversteek naar Spanje over de Golf van Biskaje te maken.

2 opmerkingen:

  1. Wij proberen het iets sneller te doen, we vertrekken over een uur, tot zondag/maandag in Camaret!
    liefs Jan en Jacqueline.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Peter Groningen24 juli 2011 om 15:01

    Vijf dagen binnen gezeten, da's niet niks. Eén troost wij zitten ook meer binnen dan buiten, al komt de regen hier vooral verticaal naar beneden. Ze zeggen dat dat goed is voor het land, maar voor de zee geldt dat natuurlijk niet. Er komt nu vaart in? Groeten aan J&J, Peter

    BeantwoordenVerwijderen