woensdag 27 juli 2011

Om de punt van Bretagne

We vertrekken in de middag vanaf Cherbourg met weinig wind. Er staat niet al te veel hotseklots bij Cap de la Hague en we stromen met ruim 9 knopen door de Race van Alderney. In de nacht wakkert de wind flink aan tot zo’n 5 Bf. De wind komt vrijwel dwars in, dus de steeds hoger wordende golven ook. We stuiteren langs de Noordbretonse kust en proberen tussen de wachten door te slapen, maar dat is lastig als de boot zo stampt. We zetten in de nacht een rif en dan kan onze stuurautomaat het weer aan en wij ook. In de loop van de ochtend neem de wind weer iets af en komen we moe, maar voldaan rond half vier ’s middags in Aberwrac’h aan. De pizza smaakt ons heerlijk. De volgende ochtend varen we in dikke mist met behulp van radar en kaartplotter via de Raz de Four naar Camaret. In de middag trekt de mist wat op en meren we af in de Port du Vauban. We brengen een aantal aangename dagen door met vrienden. Woensdag hebben we een supertochtje naar Audierne. Zon en prima wind. Morgen vertrekken we richting Spanje en hopen daar zaterdag, na ruim vijftig uur varen, aan te komen. Spannend!!
Riet en Rutger

1 opmerking:

  1. Corina Reuleaux - Hendriks29 juli 2011 om 21:39

    Hallo Ria en Rutger,

    Zo te lezen begint jullie reis nu echt op te schieten. Hopelijk gaat vanaf nu het weer ook wat meer met jullie meewerken.

    In huize Reuleaux-Hendriks gaat alles nog volgens schema. Mijn buik groeit nog steeds behoorlijk, ik zit nu op 3/4 en over een weekje of 10 zal de kleine Reuleaux zich gaan laten zien.
    Intussen amuseren we ons wel met het klaarmaken van de babykamer en andere huishoudelijke klusjes. Maar met het weer van de laatste 2 weken is binnen bezig zijn niet eens zo heel erg.
    Morgen gaan we onze nieuwe "gezins" auto ophalen. Dus dat is ook weer een nieuwe leuke ontwikkeling.

    Goede reis verder en hopelijk komen jullie zonder al te veel probleempjes aan in Spanje.

    veel liefs
    Corina Reuleaux-Hendriks ;-)

    BeantwoordenVerwijderen