zaterdag 6 oktober 2012

Simon, stakingen en een cycloon

De reparatie van de Zeezot duurt toch langer dan gedacht, zoals meestal. De nieuwe schroefas moet uit Lissabon komen en arriveert later dan gepland. Intussen is de Zeezot op de kant gezet en de motor er alvast uitgehaald, net als een jaar tevoren in Kats…




Als Simon, die de boot naar Portugal gaat zeilen, net vertrokken is naar Terceira, krijgen we bericht van de werf dat de reparatie nog niet afgerond is en dat er stakingen op komst zijn, zodat de boot waarschijnlijk de eerste tijd niet meer terug in het water kan. Een dag later zien we op het weerbericht dat er een restant van een tropische cycloon met windkracht 10, genaamd Nadine, richting de Azoren gaat en daar een tijdje blijft rondhangen. Help, moet Simon maar weer terug naar Nederland?
Maar Simon pakt het voortvarend aan, gaat met de hoogste baas van de haven praten en krijgt het voor elkaar dat iemand anders de kraan wil bedienen om Zeezot te water te laten. Ook volgt hij de reparatie van de Zeezot nauwgezet en houdt ons regelmatig op de hoogte. Na een aantal dagen zien we dat Nadine naar het zuiden afzakt en in kracht afneemt. Heeft Simon dan toch ook met de hoogste baas van de weergoden gesproken? Het lijkt erop uit dat hij in het weekend van 22 september, een week na aankomst, toch kan vertrekken, samen met Barbara die hem vergezelt.



Wij zitten intussen nagelbijtend in Diemen. De energiebalans van Riet komt langzamerhand terug en we maken fietstochtjes naar Muiden, Durgerdam en Amsterdam, gaan naar de HISWA en genieten van de prachtige groene omgeving en de stad. En natuurlijk van het super penthouse van Rob!



We vieren de verjaardag van Rutger met een tapasmaaltijd met zijn kinderen. En knuffelen regelmatig de kleinkinderen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten