woensdag 21 november 2012

Terug naar de zon?

We maken de caravan winterklaar en vertrekken uit Nederland op een stralende herfstdag. Als we in Lagos aankomen op 14 november hangt de verlichte kerstversiering aan de gevel van de Marina en staan er al opgetuigde kerstbomen in de restaurants.

De eerste paar dagen komen we de boot niet uit, omdat het hoost van de regen. De emmer, die nog buiten staat, is na twee dagen half vol. Er komen zware onweersbuiten over zetten. Op de vroege ochtend een lichtflits, gelijk daarop een hevige knal vlakbij en de wifi valt uit. De wind giert door het want, tot ruim windkracht 7, en de boten liggen te deinen aan de steigers. We lezen later dat er ongeveer 20 km verderop een windhoos geweest is die auto’s de lucht in heeft geslingerd en waarbij gewonden zijn gevallen. Het thuisfront belt om te vragen of we de storm overleefd hebben.



Voor vandaag, zaterdag 17 november, wordt het volgende bericht op de website van de Lagos Navigators gezet: WEATHER WARNINGS. Continue to be issued with gusts up to
Force 8 from South veering to North later today. West Coast swell forecast
to be 4 to 5 metres - should be spectacular off Sagres and Cape St Vicente.
(From the shore, I mean!) All easing over night.
Dit wordt dus weer een dag van huiselijke geluk. Maar het is hier 20 graden, dat dan weer wel!


1 opmerking:

  1. Dag Ria en Rutger,
    ik lees sinds enige tijd weer eens je reisverslagen. Het is al met al wel een heen en weer geloof ik. Overlijden, ziekte nopen je naar Nederland en weer terug te reizen. Schroeven die kapot gaan. Caravans die gekocht moeten worden, maar dan toch eindelijk weer de zee op. Hoe gaat het met jou. De ziekte weer te boven? Ik neem aan van wel. Blijf schrijven en maak er een boek van, JK Rowling van Harry Potter is zo ook begonnen!!!
    Je weet maar nooit! :-)

    Groetjes uit een nat en koud Well.

    Wim

    BeantwoordenVerwijderen