maandag 10 december 2012

Het gewone leven aan boord

We pakken het ritme van het winterleven in een jachthaven weer op. Water tanken, boodschappen doen, was doen, borrelen. Kleine reparaties aan de boot. We sleutelen de boiler uit elkaar. Het warmte-element is volkomen verkalkt en er zit een vieze roestbruine drab om het element en in de boiler. Getver, dat ziet er niet fris uit. Voorlopig maar water uit flessen gebruiken! Een paar dagen later zet Ralph het weer blinkende element terug.



Op zondagochtend wordt het koffiedrinken aan boord van de Fly Away weer in ere hersteld. Iedereen neemt zijn eigen koffie, kopjes, lepeltjes, suiker en melk mee en wat lekkers voor bij de koffie. Going Dutch: hoe Hollands kan het leven in Portugal zijn. Er worden tips uitgewisseld, sterke verhalen verteld en plannen gemaakt.


Wij wandelen ’s middags nog even niet mee: Rutger heeft zijn knie verdraaid en mijn energie houdt nog niet altijd over. Een gewone, luie zondag: beetje lezen, beetje computeren, beetje schrijven. Rutger heeft zijn 1500 e-boeken nu keurig alfabetisch geordend in één mapje in plaats van in 15 chaotische mapjes her en der op de computer.

Maandagavond: we blazen het kerstkoor weer leven in al zijn er niet zoveel muzikanten als vorig jaar. Maar wel veel enthousiaste zangers!Dinsdagochtend is er computerclub in de South Bar, woensdag kan er gewandeld worden met de Lagos Strollers, donderdagochtend trekken de dames baantjes in het plaatselijke zwembad, zaterdagochtend is het marktdag en kopen we sappige sinaasappels voor een habbekrats. Een avontuurlijk leven...




Dan is er nog het culturele leven in Lagos, dat dit jaar niet erg veel voorstelt. We gaan naar een concert van een strijktrio in het Centro Cultural. De dames op altviool en cello zijn enthousiast en doen hun best maar de violist met zwarte bandana is bepaaldelijk geen uitblinker: een paar keer extra oefenen zou geen kwaad hebben gekund.

De zon schijnt uitbundig, maar de luchttemperatuur wordt wat lager: zo’n 16 graden. Er staat een aantal dagen een frisse wind uit het noorden. De Portugezen hebben zich gehuld in winterjassen, sjaals, mutsen handschoenen en laarzen. Een aantal toeristen volhardt in korte broek en slippers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten