vrijdag 4 januari 2013

Oh come all ye faithfull

Met een zucht van verlichting gooi ik de twee laatste appelflappen in de vuilnisbak. Zo, dat zit er weer op! Genoeg gegeten, gefeest en geborreld.
Twee kerstdiners, een kerstborrel, een etentje in Silves met broer en schoonzus, een verjaardag, oudejaarsavond, en dat alles met een strakblauwe lucht en 16 graden. Het blijft raar, zo’n warme en zonnige kerst.
Op kerstavond zamelen we geld in voor het kindertehuis met het Christmas Choir door het zingen van Christmas Carols op de steigers en in de bars aan de haven. Er zijn weinig mensen aan boord, dus de opbrengst dreigt tegen te vallen. Verzoeknummers in de bars en vooral het aanbod te stoppen met zingen, leverde aanzienlijk meer op, waardoor het eindresultaat uitkomt op anderhalf keer die van vorig jaar: €364,-. De steigers gaan vervaarlijk heen en weer als het omvangrijke koor eroverheen loopt.Oud en nieuw starten we om vier uur ’s middags met het proeven van de oliebollen op de Davanti. Glaasje sprudel erbij, gebakken champignonnetjes. We lassen even een pauze in, voordat we ’s avonds naar de Marinabar gaan met de Nederlandse club. De tafel daar is prachtig versierd met balonnen, gouden mutsen voor de heren en kroontjes voor de dames. De dames zetten braaf de kroontjes op hun hoofd, maar de heren zijn er moeilijk toe te bewegen de mutsen op hun hoofd te planten. We hebben zelf de appelflappen en de oliebollen meegenomen. Derry, de kroegbaas, heeft gezorgd voor allerlei lekkere hapjes.


Als het elf uur is, belt iedereen naar Nederland om kinderen en vrienden een goed 2013 te wensen. Een uurtje later is het hier Nieuwjaar. We trekken de knalwijn open en schieten een tweetal confettibommen de lucht in. Wegens de economische crisis is er geen vuurwerk in Lagos. We hebben nog wat zelf gekochte champagne over en verplaatsen de party naar de Ilja, waar Peter als een volleerd DJ de dames aanzet om in polonaise door de boot te hossen. Tegen een uur of drie waggelt iedereen over de steiger terug naar de eigen boot.
2013 is begonnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten