vrijdag 20 januari 2012

Een bijzonder manier van chocola kopen

Als we zaterdag om kwart over acht wakker worden is het koud! Buiten 4 graden, binnen, ondanks het kleine elektrisch kacheltje 12 graden. Brrr, gauw even eruit om de boordkachel aan te zetten en weer met de elektronische Volkskrant in bed wachten tot het wat warmer is. Een half uur later blijkt de boordkachel niet te werken en is het nog steeds 12 graden. We pakken de gebruiksaanwijzing van de kachel erbij. Het lijkt erop dat de brander verstopt is. We moeten de leidingen doorspoelen met alcohol, spiritus denken we. Ik spring op de fiets en struin een paar winkels af, maar vind geen spiritus.

We lezen nog eens goed en zien dat we geen spiritus moeten hebben (dat lost de leidingen van de kachel op en dat is niet de bedoeling), maar iso-propanol. Rutger dit keer op de fiets op jacht. Hij bezoekt vier apotheken die het niet hebben en komt bij de supermarkt Pingo Doce terecht. Even later komt hij terug met vier flesjes spul dat er op lijkt maar het toch ook niet is. Het is 96% medicinale alcohol, waar ethyleen in zit. Nee, ook niet goed. Voor de derde keer sprint Rutger ervandoor om de flesjes terug te brengen naar de supermarkt. Hij krijgt geen geld terug maar moet er iets anders voor kopen. Hij komt terug met vier ons heerlijke chocola met amandelen.

Poeh, van al dat heen-en-weer fietsen hebben we het flink warm gekregen. Intussen is het één uur en is de temperatuur zo opgelopen dat we geen kachels meer nodig hebben. We trekken de korte broek aan, pakken een boek en een stukje chocola, en gaan heerlijk in de zon zitten lezen. Maandag maar verder zien, dan belooft de werf een fles propanol. Aan het eind van de middag gaan we nogmaals naar de supermarkt om er een keramisch kacheltje bij te kopen voor de volgende ochtend.

1 opmerking:

  1. Ja, ja, de luxe van Nederland waar je zonder enig probleem op elke straathoek iso-propanol kunt kopen wegen niet op tegen de vindingrijkheid van de grootgrutter in Portugal. Chocolade voor de medicinale alcohol. Ik kan me eigenlijk geen beter ruil voorstellen.
    Geniet van de chocolade, drink een glas wijn en blijf gewoon wat langer in bed liggen tot het buiten wat warmer is.
    Veel plezier.

    Wim

    BeantwoordenVerwijderen